Längtar du efter en härlig havsfiskeupplevelse i unik miljö!

Vaeröy är en ö som ligger söder om Lofoten. Vaeröy är känd för sitt fantastiska havsfiske och här fångar du världsrekordstora hälleflundra, torsk och sej. Det finns otroligt många fina fiskeställen runt omkring ön. Wildwater har många års erfarenhet av fisket runt ön.

 

Reseinformation Vaeröy

Du flyger eller åker bil till Bodö i Norge. Därifrån kan du ta helikopter eller färja ut till ön Vaeröy. Om du flyger helikopter så tänk på att inte ta för mycket packning med dig. Se mera information under helikopter.

Bil/Färja
Det är ca 130 mil mellan Stockholm och Bodö. Det tar ca 14 timmar att åka bil där i mellan. Boka färjebiljett i förväg om det går. Se annars till att vara på plats och ställa dig i färjekön 3-4 timmar innan avgång, så brukar det inte vara några problem.
  Färja tidtabell/boka online

Tidtabell: Bodö-Vaeröy (OBS! Olika tidtabeller under olika säsonger.)
Telefon: +47 906 20 700
Bokning: +47 908 20 700
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sommartidtabell brukar vara mellan början av juni och slutet av augusti. Färjetider på söndagar sommartidtabell: Avgång Bodö kl 16.30 och avgång Vaeröy kl 22.45. Färjetider på söndagar övrig tid: Avgång Bodö kl 15.00 och avgång Vaeröy kl 20.45

Flyg
Du flyger till Oslo och byter där flyg till Bodö. Du kan boka biljett med både Sas och Norwegian och priset brukar ligga på ca 3.000 SEK/person ToR. Tänk på att ha plats för fisk i bagaget om du planerar att ta med det tillbaka.
Boka flyg onlinewww.norwegian.no eller www.sas.se

Helikopter
Det går snabbt och är smidigt att flyga helikopter mellan Bodö och Vaeröy. Flygtiden ca 25 minuter. Du ska vara incheckad senast 30 minuter innan avgång från Bodö och senast 60 minuter innan avgång från Vaeröy. Du kan i år boka biljett via internet och priset är ca 2.000 SEK/person ToR. De är väldigt noga med vikten och storleken av bagaget och de tar endast emot övervikt om det går utan att den totala vikten blir för tung. Annars får bagaget bli kvar och gå med en annan helikoptertur. Om du har med egen utrustning så får inte spö-paketet vara längre än 2,3 meter. Om du tar med fisk tillbaka, så är även denna vikt med i din totala bagagevikt. 20 kg/person inkl handbagage är godkänd vikt på helikopter. Sedan kostar det 25 NOK per kilo övervikt. Övervikt kan endast tas med om det finns vikt tillgodo på helikoptern. Spöpaket får längst vara 2,3 meter och kostar 150 NOK/resväg att ta med.
  Helikopter tidtabell/boka online


Tidtabell: Bodö-Vaeröy (samma tidtabell året runt)
Telefon/Bokning: +47 7543 1800
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mån-Fre + Sön: Avgång Bodö kl 16.30 och avgång Vaeröy kl 17.15
Mån-Fre + Lör: Avgång Bodö kl 9.00 och avgång Vaeröy kl 9.45